Klantgericht schrijven: zo verleidt u uw schermlezer


3 online sessies (algemene schrijfvaardigheden) + 1 online expert-workshop. Op 19 april, 26 april, 3 mei en 19 mei (19u00-20u30)
Webinar Redactie 210635

Introductie

Uitdiepingsmodule van het traject 'Klantgericht schrijven: de 10 meesterlijke trucs'.

Omschrijving

 • Weerspiegelen uw webteksten niet de dynamiek van uw bedrijf?
 • Klikken te veel bezoekers spontaan weer weg?
 • Genereert uw website te weinig omzet of geïnteresseerden?

Schrijf u dan eerst in voor de basistraining van 3 snackable webinars – ‘Klantgericht schrijven: de 10 meesterlijke trucs’. En vervolmaak u dan met deze expert-workshop. U leert welke Schrijfdokter-tests voor uw webteksten een kwestie van lezen of dood zijn. En welke specifieke richtlijnen, tips en trucs ervoor gelden.

Ontdek hoe u ervoor zorgt dat uw websitebezoeker:

 • niét meteen wegklikt, omdat u het hem gemakkelijk maakt;
 • spontaan meer wil weten over uw aanbod, omdat u hem naar waarde schat;
 • overgaat tot actie, omdat u hem ongemerkt in uw verkooptrechter trekt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor wie eerst de basis schrijfvaardigheden onder de knie wil krijgen. En daarna meester wil worden in het schrijven van webteksten.

Methodologie

 • 1 online expert-workshop van 1,5 uur (aansluitend op de drie training-snacks) geeft u de wapens in handen om meteen aan de slag te gaan.
 • Wilt u daarna nog individuele feedback op uw webteksten? Koop dan het optionele feedbackpakket van 1,5 uur. Zet die tijd naar eigen goeddunken in om teksten naar uw docent te mailen. Met zijn opbouwende kritiek en suggesties tilt u ze naar grote hoogte. Meer weten over het optionele individuele feedbackpakket? Bestellen? lieselotte.uijttenhove@sbm.be!

Programma

De expert-workshop is uitermate interactief.

Samen met uw docent duikt u meteen in concrete voorbeelden. Goede en minder goede webteksten passeren de revue.

U ontdekt hoe u als lezer van iemand anders’ webteksten reageert. Zo stuurt u zichzelf als schrijver bij. En zorgt u ervoor dat de bezoeker van uw website wél blijft hangen.

Aan de expert-workshop gaan de drie online sessies van het traject 'Klantgericht schrijven: de 10 meesterlijke trucs' vooraf:

De modale lezer haakt razendsnel af. Hij is egocentrisch, lui en snel verveeld. Maar gelukkig ook voorspelbaar. In deze reeks van 3 licht verteerbare live webinars leert u de beproefde technieken waarmee u zijn aandacht vasthoudt.

 • Egocentrisch? Oplossing: uw lezer is niet uw lezer. U bent zijn schrijver.
 • Lui? Oplossing: bedien de lezer op zijn wenken en ruim elke leeshindernis op.
 • Verveeld? Oplossing: Grijp uw lezer bij het nekvel met uw manier van schrijven.

Steel tijd

Leaflet of e-mailing, webtekst of nieuwsbrief, bedrijfsmagazine of persbericht: waarom lezen klanten, journalisten of collega's ze niet echt? Omdat het tijd kost: tijd die u van hen steelt. Tijd die ze niet willen besteden aan warrige inhoud in een doodgraversstijl. Vinden zij dat u te lui was om alles voor te kauwen? Dan haken ze af - en terecht.

Bespeel inhoud, vorm en stijl

Belandt uw brochure in de papiermand? Wordt uw persbericht genegeerd? Blijft uw e-mail onbeantwoord? Dan treft uw lezer geen schuld: u ging als schrijver in de fout.

Ja, dat is een harde boodschap. Maar ook hét inzicht dat u op het goede pad zet: maak het uw luie lezer gemakkelijk. Dan beloont hij u en brengt uw communicatie meer op dan ze kost.

Dan lezen uw collega's uw mails plots wel. Belandt uw offerte niet in de papiermand. En blijven uw Google-bezoekers wel op uw webpagina hangen om te bestellen.

Grijp u vast aan 101 handvaten

Verwacht u ronkende theoretische modellen? Neem dan niét deel aan deze workshops.

Kijkt u uit naar 101 concrete handvaten waarmee u meteen aan de slag gaat? Naar 10 testjes die u dodelijk precies vertellen of u de luie lezer over de streep trekt? Schrijf u dan meteen in: u zult het zich niet beklagen. Beloofd!

Stel elke tekstvraag

Geen tekstvraag zo gek of moeilijk, of uw docent beantwoordt ze. Laat u dus maar gaan tijdens de live snackable webinars en de expert-workshops!

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 19/04/2022 19:00 20:30
dinsdag 26/04/2022 19:00 20:30
dinsdag 03/05/2022 19:00 20:30
donderdag 19/05/2022 19:00 20:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • Tine@escala.be
2021-635-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Wim Van Rompuy is volbloed marketeer en copywriter. Hij runt sinds 2001 Schrijf.be®, toonaangevend Vlaams tekstbureau. Daar gaan jaarlijks 5000 teksten door zijn handen als kwaliteitsbewaker. En helpt hij als Schrijfdokter® bedrijven en organisaties schrijven zoals hun contacten dat verwachten.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.