Workshop. Virtuele presentaties die scoren

Webinar Persoonlijke vaardigheden 220268

Introductie

Uw organisatie heeft veel voordeel van medewerkers die hun verhaal ook virtueel op een professionele manier kunnen overbrengen. Deze training biedt u deze handvatten!

Webinars, video calls, virtual classrooms. Ze zijn niet nieuw, maar door de corona-crisis is het gebruik hiervan enorm toegenomen. Deze vorm van presenteren, trainen en coachen is een blijver. Vaardigheden als live trainer of presentator komen van pas tijdens een online variant, maar brengt ook uitdagingen met zich mee.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Wie regelmatig een online presentatie geeft, heeft baat bij tips & tricks om dit op een professionele manier te doen met impact.

Methodologie

Methode:

Twee groepssessies die fysiek doorgaan (2 x 3u)
Dit zijn interactieve workshops waarbij concepten omtrent virtueel presenteren geïntroduceerd en geïllustreerd worden adhv voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Eén coachingssessie (30 min. per deelnemer)
De deelnemers brengen een presentatie van 10 min. in de virtuele omgeving die hun voorkeur wegdraagt. Vervolgens wordt feedback gegeven omtrent de verhaallijn, het slide design en het virtueel presenteren.

Programma

  • Bouw en visualiseer een verhaallijn die connecteert met een virtueel publiek (sessie 1)
  • Ontwikkel visuele boodschappen die de aandacht van een virtueel publiek trekken (sessie 1 en 2)
  • Creëer een succesvolle virtuele interactie (sessie 2)
  • Optimaliseer de virtuele setting (sessie 2)
  • Word meester van je lichaamstaal en uw stem in een virtuele presentatie (sessie 2)

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 17/11/2022 18:30 21:30
donderdag 24/11/2022 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Abigail Swillens

Tijdens haar carrière als onderzoekster, prof en projectleider in de medische technologie (UGent, Barco) werd Abigail dagdagelijks geconfronteerd met de uitdagingen om complexe zaken helder te communiceren. Deze technische en wetenschappelijke omgevingen leerden haar om effectief te communiceren, een noodzakelijke skill om je werk te delen of verkopen naar de buitenwereld toe. Ze ontving dan ook meerdere academische prijzen voor haar didactische wetenschappelijke presentaties. Uiteindelijk bleek de liefde voor communicatie groter dan het verder verdiepen in de technische wereld, en ze besliste dan ook om Clever Coyote op te richten. Sinds 2020 is ze aan de slag als communicatietrainer en -coach om analytische geesten te helpen hun werk te transformeren in effectieve verhalen en visuals.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.