Mindfulness@work


Beter omgaan met stress en werkdruk
Opleiding Persoonlijke vaardigheden 080416

Introductie

“Het werk” is voor veel mensen een bron van stress. Het is niet eenvoudig om tegemoet te komen aan alle eisen van uw werk en in te spelen op de constante stroom van veranderingen. Hoe vaak gebeurt het ook niet dat we terwijl we aan het eten zijn ondertussen nadenken over wat er nog allemaal moet gebeuren? Heel vaak zijn we met onze aandacht 'mindless': we piekeren, maken plannen, we dagdromen, we zitten met onze gedachten in het verleden of in de toekomst, we leven op automatische piloot, ...

Omschrijving

Mindfulness betekent 'met uw volledige aandacht in het hier-en-nu zijn'.

Bij mindfulnesstraining, ook wel aandachtstraining genaamd, traint u aandacht, concentratie, bewustzijn, ... Alles wat u met aandacht doet wint namelijk aan kwaliteit en overzicht. Het kan u leren om bepaalde denkprocessen om te draaien en efficiënter te werken. De essentie van mindfulness bestaat erin om zoveel als mogelijk in het hier en nu te leven en u niet te laten afleiden door zaken die er niet toe doen. Mindfulness klinkt misschien zweverig, maar is het eigenlijk helemaal niet. Wetenschappelijke studies bevestigen de positieve effecten van deze meditatietechniek bij mensen met stress- en gezondheidsklachten. Doorbreek die 'automatische piloot' en leef en werk bewuster én efficiënter!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze training richt zich tot iedereen die een kwaliteitsvol evenwicht wil bewaren tussen werk en privé en die efficiënt wil presteren onder druk.

Bijkomende info

Deze opleiding biedt u voor een kleine meerprijs de mogelijkheid om aansluitend op de opleiding een gepersonaliseerd gesprek te hebben met de docente waarbij er dieper ingegaan kan worden op uw ervaring met de nieuwe vaardigheden en de vertaling naar uw eigen werkplek.

(*) Gelieve bij inschrijving via de website 'interesse in coaching' te willen invullen bij opmerking indien u hierover meer informatie wenst.

Methodologie

Deze training is vooral praktisch en ervaringsgericht. Er is voldoende ruimte voor leerwensen en het delen van ervaringen. We werken met eenvoudige concentratie en- focusoefeningen. Bedoeling is dat u de aangeleerde vaardigheden ook thuis verder onderhoudt. Dit via digitale oefeningen om er verder mee aan de slag te gaan.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding hebt u meer inzichten in hoe en waardoor uw leven en werk kwaliteitsvoller, efficiënter en creatiever kan worden.

Programma

Deel 1: Mindfulness op de werkplek en uw dagelijks leven

 • Wat is het?
 • Tijd vrijmaken voor Mindfulness
 • Uw mentale veerkracht vergroten op het werk en thuis
 • Hoe ermee aan de slag gaan?

Deel 2: Verankeren

 • Uw efficiëntie en uw creativiteit verhogen
 • Verder op weg na deze opleiding: opmaak persoonlijk actieplan

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 22/10/2019 18:30 21:30
dinsdag 29/10/2019 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • SBM Gent
 • Tramstraat 63
 • 9052 Zwijnaarde
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • F: 051/268754
 • Tine@escala.be

Prijsinfo

KMO: met de KMO-portefeuille recupereert u tot 40% van het deelnametarief. Voor gratis advies en begeleiding neemt u contact op met Kevin Labens op 078 35 36 38 of kevin.labens@sbm.be

Marisa Hoslet is psychologe, psychotherapeute en opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness in Amerika. Marisa heeft jarenlange ervaring met Mindfulness in diverse werkcontexten. Haar aanpak is efficiënt, 'to the point' en persoonlijk gericht.