Zelfzorg: omgaan met stress voor sociale werkers

Opleiding Maatschappelijke Topic 210599

Introductie

Omgaan met stress begint bij het leren kennen van het containerbegrip 'stress'. De oorzaak van stress is namelijk voor iedereen anders. In deze training werken we rond de bewustmaking van wat stress is, wat de gevolgen zijn, hoe u het kunt herkennen en hoe u er beter mee kunt omgaan.

Omschrijving

In deze opleiding leren de deelnemers hun stressbronnen en hun reactie daarop te herkennen en op effectiviteit te toetsen.

De deelnemers krijgen een beeld van hoe het met hen gaat: is er sprake van gezonde stress, overspannenheid of zelfs burn-out?

De deelnemers leren wat stress veroorzaakt, namelijk niet de situatie zelf maar hoe ze er zelf op reageren. Ze leren zich bewust te worden van hun manier van denken. Ze leren hun belemmerende en beperkende overtuigingen herkennen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Sociale werkers, maatschappelijk assistenten, hulpverleners

Methodologie

Er is een stuk theorie, maar de deelnemers worden ook uitgenodigd eigen ervaringen te delen en reflectief met zichzelf aan de slag te gaan.

Programma

  • Wat is stress?
  • Stress leren herkennen door de fysieke reacties te kennen
  • Wat zijn uw persoonlijke bronnen van stress?
  • Inzicht in de invloed van gedachten op uw emoties en gedrag
  • Tips en tricks om te leren omgaan met uw stress

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 06/10/2022 09:30 12:30
donderdag 06/10/2022 13:30 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Escala Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Sjoeke Knockaert is reeds een 10-tal jaar actief als trainer en coach rond de thema's 'omgaan met grenzen van jezelf en de ander. Grenzen gaat over het goed kennen van jezelf en zo goed voor jezelf kunnen zorgen. Als je jezelf goed kent en je goed voelt in je vel zal ook de interactie met anderen vlotter verlopen.

Ze begeleidt zowel mensen die werk zoeken als werknemers die graag hun loopbaan en zichzelf onder de loep nemen. Ze volgde verschillende opleidingen rond coaching, en stress-en burnoutcoaching. In het verleden werkte ze bij organisaties in dienstverband zowel in de privésector als in de openbare sector als trainer, consulent en coach rond vorming, onderwijs, zelfontwikkeling en communicatie. Authenticiteit, en oplossingsgerichtheid zijn twee belangrijke pijlers in haar werk.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.