Dag van de maatschappelijk werker


It's all about the money ... Of toch niet?
Opleiding Maatschappelijke Topic 220423

Introductie

Een nieuwe dag van het maatschappelijk werk, een dag waarin we mensen uit het sociale werkveld samenbrengen om te leren, zich te laten inspireren, te praten en elkaar te ontmoeten.

Omschrijving

In het werk draait het heel dikwijls om geld: heel wat vragen en verzuchtingen van cliënten gaan over een tekort aan inkomen, maatschappelijk werkers doen controle op het inkomen van mensen om te zien of ze recht hebben op hulp, het berekenen van bijdragen, mensen die hulp nodig hebben om gemaakte schulden af te betalen ,... Achter de vraag naar inkomen zit een heel leven. Het antwoord op de vraag naar inkomen zal dan ook breed zijn.

In deze "It’s all about the money" stellen we u 6 zeer verscheiden workshops voor. Ook voor hulpverleners die niets met het geld van hun cliënten te maken hebben.

De workshops gaan over scheiden, verslaving, netwerken, preventie, de voorwaardelijkheid om rechten te bekomen, ... en lachen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Maatschappelijk werkers in heel diverse werksettings. Maar ook andere beroepsgroepen die actief zijn in het sociale werkveld: agogen, psychologen, verpleegkundigen, paramedische beroepen, ... politie, beroepskrachten en stagairs.

Methodologie

Deelnemers kunnen twee sessies volgen gedurende deze dag.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 24/10/2022 09:00 12:30
maandag 24/10/2022 13:30 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Escala Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.