Basis kwaliteitstechnieken op de werkvloer


60 minuten webinar: Van de Fuga’s van Bach tot Hey Jude van de The Beatles: of hoe gemakkelijk te gebruiken tools op een eenvoudige manier kunnen bijdragen tot analyse en continue verbetering op de werkvloer
Webinar Kwaliteit 200544

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van dit webinar zal u:

 • Een inzicht krijgen in een aantal direct toe te passen kwaliteitstechnieken.
 • De tools kennen om oorzaken van eventuele problemen te kunnen zoeken.
 • Meteen een aantal hulpmiddelen in de praktijk kunnen brengen.

Omschrijving

Met dit webinar wordt een waaier van diverse hulpmiddelen toegelicht zodat iedereen zich de kwaliteitstechnieken eigen kan maken en vanuit een ‘no-nonsense’ mentaliteit deze direct kan introduceren en toepassen op de werkvloer.

Door u op het pad van analyse, problem solving en continue verbetering te begeven, wordt het gebruik van eenvoudig te hanteren kwaliteitstechnieken misschien een echte "eye-opener". Af en toe zal u zich misschien laten verleiden door de focus enkel op het 'inhoudelijke' te leggen (waar gaat het hier over?), zonder het 'proces' als dusdanig te zien (wat gebeurt er?). Inhoud en proces vullen elkaar perfect aan en kunnen zonder elkaar niet bestaan.  

De kunst is om een evenwichtige balans te vinden tussen beide en de juiste verbeteracties te definiëren. Dit verbeterproces kan in belangrijke mate gerealiseerd worden door het doelgericht gebruiken van de juiste kwaliteitstechnieken. Bijna al deze hulpmiddelen zijn eenvoudig te gebruiken en hebben het voordeel dat ze:

 • Structuur aanbrengen in mogelijk onsamenhangend of ongestructureerd denken.
 • Tijd besparen door het denken en doen te sturen.
 • Betrokkenheid op de werkvloer stimuleren.
 • Leuk en interessant zijn om toe te passen en de zaken aanschouwelijk maken.
 • Ervoor zorgen dat problemen grondig overdacht en geanalyseerd worden voordat tot handelen wordt overgegaan, zodat blijvende oplossingen gevonden kunnen worden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Dit programma richt zich tot personen die kwaliteit en continu verbeteren op de werkvloer ondersteund willen zien met basis analyse tools die tot een tastbaar (visueel attractief) resultaat leiden.

Methodologie

Tijdens dit webinar worden een aantal eenvoudig te gebruiken (visuele) tools aangereikt en besproken. De beschrijving ("wat is het"), de praktische toepassing ("hoe werkt het") en het doel ("wanneer nuttig") ervan worden toegelicht.

Het hebben van een elementaire kennis rond het gebruik van MS Excel is meegenomen doch niet strikt vereist.

Ontdek het bijleren op afstand van bij u thuis of op kantoor. Dit webinar vindt plaats op een specifieke dag en tijdstip. Een live interactie is mogelijk met de spreker. U kunt in real time vragen stellen via chat. De bestanden die tijdens dit webinar worden gebruikt kunt u downloaden.

Programma

 • Het ABC van kwaliteitstechnieken.
 • Het 7 stappenplan in het realiseren van kleine verbeteringen op de werkvloer.
 • Bespreking en toelichting van de verschillende analysevormen, diagrammen en gegevensweergaven.

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Peter Tramaseur is als manager kwaliteit sinds jaar en actief bij een belangrijke speler uit de social profit. Hij is tevens intern auditor, heeft ervaring met analysemethodieken en heeft ISO9001 met succes geïmplementeerd in grotere organisatie uit de preventieve gezondheidszorg.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.