Nudging in uw wegsignalisatie: trucjes die uw burgers aanzetten tot actie


Gewenst gedrag bij burgers en andere weggebruikers
Webinar Klantgerichtheid 200522

Omschrijving

Leid uw burgers en andere weggebruikers naar gewenst rijgedrag met een subtiel duwtje in de rug!

Benieuwd met welke nudgingtechnieken de weggebruikers in uw gemeente subtiel leidt naar gewenst gedrag? In dit webinar leert u de basisprincipes.

Bij nudging worden mensen onbewust gestuurd om de gewenste keuzes te maken. De term nudging betekent eigenlijk een duwtje geven, een duwtje in de juiste richting. Belangrijk bij nudging is dat het gaat om positieve keuzes naar voren schuiven en tegelijk ook nog steeds andere keuzes mogelijk maken. Uw weggebruikers behouden dus hun keuzevrijheid, maar door de subtiele beïnvloeding worden ze geleid naar gewenst gedrag.

Nudging lijkt heel ingewikkeld, maar het principe wordt op allerlei manieren in ons dagelijks leven toegepast. Afgelopen jaar kwam het begrip meermaals in de media.  

In dit webninar krijgt u een introductie in nudging, specifiek afgestemd om toe te passen in de wegsignalisatie in uw gemeente. U keert huiswaarts met heel wat inspiratie en praktische handvatten om concreet aan de slag te gaan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Communicatiemedewerkers, mobiliteitsmedewerkers, ...

Programma

In dit webinar krijgt u een introductie in nudging. Specifiek voor het opzetten van wegsignalisatie om burgers en andere weggebruikers tot het gewenste rijgedrag te beïnvloeden.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 08/12/2021 09:30 11:00
woensdag 15/12/2021 09:30 11:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.