Hogere ranking door optimalisatie social media


Laat uw website presteren
Opleiding Klantgerichtheid 120265

Introductie

Is zoekmachines bespelen de enige manier om een website goed te laten presteren? Het antwoord is natuurlijk nee. Op de weg naar (website)succes liggen de nieuwe mogelijkheden voor het oprapen. Voorbij de grenzen van Google, Bing, Yahoo! en MSN liggen de social media. U hoeft zich niet te beperken tot een advertentiecampagne of een rits websiteaanpassingen. Geef de online community een duwtje in de juiste richting en zij legt the extra mile voor u af.

Omschrijving

Social media optimalisatie of SMO is een nieuwe, aanvullende vorm van website optimalisatie. Social media optimalisatie zorgt voor het verhogen van de linkbaarheid van websites in sociale media zoals blogs, podcasts en vlogs (video weblogs). Zoekmachines hebben nu trouwens ook 'social signals' geïmplementeerd om zo de zoekresultaten te ordenen. Hoe groter dus het engagement van uw online community, hoe meer visibiliteit van uw website en dus een hogere score op zoekmachines.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Communicatiemedewerkers, webmasters en -developers en marketeers

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

Gelieve uw eigen laptop te voorzien.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na afloop van deze training beschikken deelnemers over een correcte visie en de juiste praktijkkennis om de visibiliteit en bereikbaarheid van hun website te optimaliseren via de bestaande sociale mediatools.

Programma

 • Social media slim en succesvol inzetten voor zakelijk gebruik
 • Do's en don'ts van social media
 • Hoe u kunt bijhouden wat er over uw organisatie wordt gezegd op internet?
 • Welke social media passen bij uw doelen en welke niet?
 • Hoe een social media stappenplan opzetten
 • Hoe de resultaten van jouw social media acties meten?

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 21/11/2019 18:45 21:45
donderdag 28/11/2019 18:45 21:45

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • SBM Gent
 • Tramstraat 63
 • 9052 Zwijnaarde
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • F: 051/268754
 • Tine@escala.be