Crisis communicatie & reputatiemanagement


Communiceren met de buitenwereld bij een crisis
Opleiding Klantgerichtheid 190098

Omschrijving

Een brand, een diefstal, een dodelijk ongeval, een ontslagronde, ... Een incident komt altijd onverwacht en het kan ook uw organisatie overkomen. Wat de zaak vaak nog erger maakt, is de reputatieschade die ermee gepaard gaat. Elke crisis is anders, maar heeft ook gemeenschappelijke kenmerken.

In deze opleiding leert u hoe u communiceert met de buitenwereld om de imagoschade voor uw organisatie te beperken.

  • Hoe bereidt u een crisisplan voor?
  • Wat zet u in uw statement en doet u met sociale media?
  • Hoe bereidt u een interview voor?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor wie betrokken wordt bij het crisisbeleid van zijn organisatie: managers, directieleden, communicatieverantwoordelijken en -medewerkers, public relations medewerkers, woordvoerders, juridische medewerkers, risk managers, ...

Programma

In deze opleiding komen volgende topics aan bod:

  • Het belang van crisiscommunicatie
  • Het opstellen van een crisisplan
  • Do’s and don’ts van crisiscommunicatie
  • Hoe statements, persberichten, interviews en tweets te gebruiken
2019-98-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Tobias Van Assche is al meer dan 10 jaar actief in corporate en politieke communicatie. Zijn specialiteiten zijn ondermeer corporate en financiële communicatie, crisis communicatie, en public affairs.

Hij werkt voltijds als senior PR consultant bij het Brusselse persbureau Comfi. Daavoor was hij actief bij Grayling. Tobias werkte voor de persdienst van de Amerikaanse Missie aan de Europese Unie en de Amerikaanse Ambassade in België. In een vorig leven was Tobias actief als onderzoeker en docent politieke wetenschappen. Hij heeft een Executive MBA van de Antwerp Management School en een doctoraat politieke wetenschappen van Syracuse University in de VS.