ZOOmertraining: Logo animaties maken met After Effects

Opleiding ICT en informatiemanagement 180251

Introductie

Een jaar lang naar ZOO Antwerpen én Planckendael dankzij SBM.

Volg deze zomer twee of meerdere trainingen in samenwerking met Catena Company en krijg een jaar lang voor het hele gezin toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael. Het volledig overzicht vindt u op http://zoomertraining.sbm.be/

Omschrijving

Een belangrijk element in de huisstijl van een merk, is het logo. Meer en meer worden logo's ook geanimeerd op sociale media platformen.

Tijdens deze opleiding leert u een aantal fundamentele vaardigheden binnen After Effects om met vector figuren en tekst professionele logo animaties te maken. We bekijken samen een waaier aan voorbeelden van logo animaties in gif formaat. Met behulp van een aantal reverse engineering technieken, ontleden we welke methoden in deze voorbeelden gebruikt zijn, om deze stijlkenmerken dan te gaan toepassen op andere logo's.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Communicatiebureaus en grafische designers die logo's willen animeren. Een basiskennis After Effects is handig, maar niet noodzakelijk.

"In kader van de GDPR informeert SBM dat de gegevens van de ingeschreven cursisten zullen worden gecommuniceerd aan de partner Catena Company in het kader van de opleiding.”

Voorkennis

Basiskennis PC

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van tot 40% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding kan men met After Effects logo's animeren

2018-251-1-AfbeeldingInDeKijker.jpg

Programma

Wat u leert tijdens deze training:

 

  • Type animatie
  • Het gebruik van maskers
  • Luma en alpha mattes gebruiken
  • Nested comps om
  • Trim shapes
  • Werken met alpha kanalen voor blur effecten
  • Muziek visueel animeren
  • Shapes vervormen
  • Werken met de graph editor