ZOOmertraining: Kinetic typografie

Opleiding ICT en informatiemanagement 180254

Introductie

Een jaar lang naar ZOO Antwerpen én Planckendael dankzij SBM.

Volg deze zomer twee of meerdere trainingen in samenwerking met Catena Company en krijg een jaar lang voor het hele gezin toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael. Het volledig overzicht vindt u hier!

Omschrijving

Kinetische typografie is een boeiende manier om tekstinformatie op een visuele manier weer te geven in de vorm van een animatie, begeleid door muziek of gesproken woord.

Het is een geweldige marketingmiddel voor mensen die een zware boodschap willen verspreiden zonder hun publiek te verliezen. Na deze opleiding bent u zelf in staat om zo'n boodschappen te maken.

Tijdens deze opleiding starten we zo'n kinetic type project op. We bekijken referenties en analyseren vaak gebruikte technieken. We nemen u mee in typografische principes en onderzoeken de anatomie van letters. Vervolgens gebruiken we een klassiek gesproken audiobestand als basis.

Daarna gaan we aan de slag in After Effects en leert u werken met vormen en effecten, maken we een aantal styleframes en animeren we de tekst met de technieken die we gezien hebben. Expressions gebruiken we om bewegingen te maken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Communicatie professionals die een boodschap op een visuele, geanimeerde manier willen weergeven.

"In kader van de GDPR informeert SBM dat de gegevens van de ingeschreven cursisten zullen worden gecommuniceerd aan de partner Catena Company in het kader van de opleiding.”

Voorkennis

Basiskennis PC

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van tot 40% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding heeft kinetische typografie geen geheimen meer.

2018-254-1-AfbeeldingInDeKijker.jpg

Programma

Wat u leert tijdens deze training:

 

 • Typografische principes
 • Anatomie van een letter
 • Classificatie van letters
 • Selectie van fonts
 • Spatiering en leesbaarheid van fonts
 • Typografische accenten en leesbaarheid
 • Werken met audio
 • Bronbestanden voorbereiden
 • Een AE project structureren
 • Werken met vormen en effecten
 • Tekst animeren
 • 3D animaties maken
 • Expressions gebruiken om beweging te maken
 • De afgewerkte film renderen