ZOOmertraining: AR en VR in Première Pro

Opleiding ICT en informatiemanagement 180262

Introductie

Een jaar lang naar ZOO Antwerpen én Planckendael dankzij SBM.

Volg deze zomer twee of meerdere trainingen in samenwerking met Catena Company en krijg een jaar lang voor het hele gezin toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael. Het volledig overzicht vindt u op http://zoomertraining.sbm.be/

Omschrijving

Immersive video/360 graden video zijn een opkomende trend. Tijdens deze trainingsdag zette, we de eerste stappen.

De 'onderdompeling' in een immersive video is enorm groot, omdat de kijkrichting zich aanpast door de beweging van het hoofd en door de diepte van het 3D-beeld. Dit schept heel wat perspectieven voor bedrijfsfilms.

We beginnen de dag met een blik op de mogelijke camera oplossingen voor het gebruik van immersive video. Aansluitend bekijken we een aantal voorbeelden van 360 graden films en hoe verhalende technieken ook hierin belangrijk zijn. Op basis van een aantal opnames leren we het beeldmateriaal organiseren, zowel in Premiere Pro als in Final Cut Pro X. Uiteraard zijn er aantal do's en don't bij het maken van immersive video, we halen ze even aan en bekijken de mogelijke valkuilen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die een basis willen leggen in het gebruik van AR en VR in Premiere Pro.

"In kader van de GDPR informeert SBM dat de gegevens van de ingeschreven cursisten zullen worden gecommuniceerd aan de partner Catena Company in het kader van de opleiding.”

Voorkennis

Basiskennis Première Pro of Final Cut Pro

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 15 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding heeft u een goed zicht op werken met 360° video (immersive video).

2018-262-1-AfbeeldingInDeKijker.jpg

Programma

Wat u leert tijdens deze training:

 • Wat is AR/VR/360 graden video/immersive video?
 • Welke camera's zijn beschikbaar?
 • VR brillen
 • Verhalende technieken voor 360 graden video
 • Beelden importeren in Premiere Pro
 • Beelden importeren in Final Cut Pro X
 • Transities en effecten in Premiere Pro
 • Transities en effecten in Final Cut Pro X
 • Titels in After Effects
 • Verwijderen van rigs
 • Exporteren voor vimeo en Youtube 360