Adobe Lightroom


Nieuwe benadering van fotobeheer en fotobewerking
Opleiding ICT en informatiemanagement 160588
NIEUW

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

In de cursus Lightroom leert u alle mogelijkheden van deze software kennen maar vooral gebruiken. Met Lightroom bent u meer met fotograferen bezig dan met het digitaal opwaarderen van u foto's. Lightroom spreekt de taal van de fotograaf. In deze diepgaande cursus leert u hoe u met Lightroom uw database opbouwt en beheert. Dit beheer van uw foto's is natuurlijk essentieel voor uw archief. Want hoe gaat u met metadata, keywords en IPTC-informatie om? Hoe geeft u bestanden snel een bruikbare bestandsnaam en hoe maakt u meerdere catalogs aan? Deze vragen worden uitgebreid in deze cursus Lightroom behandeld.

Omschrijving

Photoshop Lightroom is gemaakt dóór fotografen, vóór fotografen en biedt een compleet nieuwe benadering van fotobeheer en fotobewerking. De Adobe Photoshop Lightroom software is essentieel voor de werkprocessen van de huidige digitale fotografie. Nu kunt u uw afbeeldingen snel importeren, verwerken, beheren en tonen - van één foto tot een volledige opname. Met Lightroom brengt u minder tijd achter de computer door en hebt u meer tijd over achter de lens.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Lightroom sluit perfect aan bij de wensen van professionele fotografen. Lightroom heeft precies datgene wat de fotograaf nodig heeft. De interface van Lightroom is revolutionair. U komt in Lightroom vrijwel geen menu's en dialoogvensters tegen, maar u vindt alle opties direct in beeld en klaar voor gebruik. Met name het beheren van uw foto's is met Lightroom gebruiksvriendelijk en veilig uit te voeren.

Voorkennis

Basiskennis in digitale fotografie is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kunt u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, wij vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kunt bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur mee. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kunt en uw investering blijft renderen. Bovendien kunt u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van korting via de KMO-portefeuille.

Programma

 • Voorinstellingen beheren
 • Digitale foto's importeren
 • Snel de beste foto's uitzoeken
 • Foto's labelen en rubriceren
 • Foto's niet-destructief bewerken
 • Foto's afdrukken op uw eigen printer
 • Foto's presenteren in een diashow
 • Uw eigen webgalerie maken
 • Foto's exporteren of bewerken in een extern programma
 • Gebruik van externe plugins

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 20/10/2021 18:30 21:30
woensdag 27/10/2021 18:30 21:30
woensdag 10/11/2021 18:30 21:30
woensdag 17/11/2021 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Escala Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 220
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • Tine@escala.be

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.