Expert Learning & Development


Bouw mee aan de ontwikkeling van talent.
Opleiding HRM 210233

Introductie

Zin om mee te bouwen aan de ontwikkeling van talent? Wilt u een specialist worden in vorm en inhoud geven aan leerbeleid?

Dan is deze training Expert Learning & Development zeker iets voor u. U identificeert en analyseert leerbehoeftes, begeleidt de uitvoering van leerinterventies en evalueert de effecten van leerinvesteringen.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van dit traject kunt u:

 • Een visie uitwerken rond L&D
 • De stap zetten van performance probleem naar leeroplossing
 • Evidence-informed leertrajecten ontwikkelen op basis van bevindingen uit de cognitieve wetenschappen
 • De oplossing van een probleem beoordelen en evalueren om hieruit lessen te trekken of om de inspanningen een andere richting uit te sturen
 • Kennis van menselijk gedrag en prestaties, mentale processen, psychologische onderzoeksmethodes bij het leren en aanleren
 • De juiste technologie inzetten voor de juiste leerdoeleinden

Omschrijving

Als moderne L&D-expert blijft u voortdurend op de hoogte van de evoluties binnen uw sector, de evolutie van technische systemen en pedagogische methoden.

Als expert learning & development vormt u een cruciale rol binnen uw organisatie want u voorziet performante uitdagingen van een passende leeroplossing door uw nauw contact met diverse lagen in uw organisatie zoals uw directie, leidinggevenden, medewerkers, trainers, ... U onderhoudt bovendien uiteenlopende contacten met externe stakeholders zoals o.m. opleidingscentra, sectororganisaties, subsidieverlenende agentschappen, scholen en universiteiten, ...

Het boek "99 problemen en L&D is er (g)een van" van docent Mathias Vermeulen is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • L&D-managers
 • L&D administrators
 • HR managers en HR verantwoordelijken
 • trainingsmanagers
 • lijnmanagers
learningdevelopment-2-4_2021-233.jpg

Programma

Sessie 1: Situering; leren in een lerende organisatie

In tijden van reskilling en upskilling komt leren en ontwikkelen meer en meer op de agenda in organisaties. Maar, wat is leren en vooral: wat is een lerende organisatie?

In een interactive sessie gaan we op zoek naar de componenten van een lerende organisatie en bespreken we enkele cruciale elementen van een goed leerbeleid. Wat werkt en wat werkt niet? Welk framework kan jou helpen en welke mythes moet je vooral links laten liggen?

Sessie 2 & 3: De huidige L&D-trends en technologieën

Neem er even de meest recente trendlijstjes bij en je zal merken dat onze sector overspoeld wordt door hippe termen en benamingen. Maar, wat houden ze in en vooral: hoe kan jij ze inzetten in jouw organisatie?

Via een combinatie van online en face-to-face leermomenten reiken we jou modellen en tools aan om in jouw organisatie in te zetten.

Sessie 4 & 5: L&D-projecten tot een goede einde brengen

Eens je L&D in je organisatie naar een hoger niveau wil tillen, moet je geregeld projectmatig te werk gaan. Maar, hoe zit dat dan? Hoe kan je als L&D’er projecten tot een goed einde brengen? Deze module focust op de basisprincipes van project management en nodigt de deelnemers uit om zelf een eerste project op te starten en de nodige eerste stappen te implementeren.

Bovendien bespreken we de noodzakelijke rollen in een goed project.

Dit alles pakken we aan in een mix van online content en klassikale oefeningen, concreet toegespitst op jouw context.

Sessie 6: De veranderende rol van de L&D-professional

Als de L&D-wereld verandert, verandert ook de rol van de L&D-professional. Deze module focust op die veranderende rol en verantwoordelijkheden van de L&D-er en hoe die tussen het bos de bomen nog kan zien.

Hoofdvraag hier is hoe je meerwaarde genereert voor jouw organisatie en hoe je leren en leertrajecten kan afstemmen op de business. Hoe maak je dus als L&D-professional het verschil? Hoe tilt een business partner zijn interne klanten naar een hoger niveau? Hoe zorgt een content developer voor engagerende trajecten en waarin schuilt het succes van een goede L&D-administratie?

Sessie 7 & 8: Ontwikkelen van leertrajecten

The proof of the pudding is in the eating: het uittekenen van motiverende leertrajecten. Of je nu kiest voor een online traject, een klassikale opleiding of een mix van beiden: de basisprincipes zijn vaak gelijk.

Maar wat zijn die principes en hoe bouw je nu gestaag een traject uit, dat inspeelt op de concrete noden in jouw organisatie en dat impact heeft op de kennis en het gedrag van jouw medewerkers?

We bespreken hoe je leertrajecten kunt mete, hoe je de juiste KPI’s kunt selecteren en welke tools je voor dit alles kunt inzetten.

Sessie 9 & 10: Een goede L&D-administratie

L&D is vaak ook … administratie. Of het nu gaat om subsidies, het selecteren van de juiste partners, het opvolgen van aanwezigheden of het aanvragen van extra steunmiddelen: je wordt als L&D’er geconfronteerd met administratieve aspecten.

Deze module zoomt in op allerhande praktische aspecten van een leerbeleid, met heel wat do’s en dont’s.

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 13/10/2022 18:30 21:30
donderdag 20/10/2022 18:30 21:30
donderdag 10/11/2022 18:30 21:30
donderdag 17/11/2022 18:30 21:30
donderdag 24/11/2022 18:30 21:30
donderdag 01/12/2022 18:30 21:30
donderdag 08/12/2022 18:30 21:30
donderdag 15/12/2022 18:30 21:30
donderdag 22/12/2022 18:30 21:30
donderdag 12/01/2023 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Escala Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 220
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • Tine@escala.be

Prijsinfo

Het boek "99 problemen en L&D is er (g)een van" van docent Mathias Vermeulen is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Matthias Vermeulen: L&D professional - #WinstonWolfe - Co-founder Dutch & Dillon - Organiser of #LearningTechDay - Bestuurslid #VOVnetwerk

Annelies Loosveldt: expert projectmanagement L&D

Mieke Vandewaetere: Manager Innovation & Transition at Voka West-Vlaanderen

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.