De basis voor elke L&D-professional

Webinar HRM 200591

Introductie

De wondere wereld die leren en ontwikkelen is, heeft de voorbije tijd vele veranderingen gekend, en best ook wel pittige stormen doorstaan. Mathias Vermeulen biedt een houvast voor de vele problemen en uitdagingen die de L&D-professional mee te maken krijgt. Of het nu gaat om leerplatformen, mythes en trends, de rol van de L&D-professional, de wetenschap van leren, … de meest courante en actuele thema’s komen aan bod.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • HR-verantwoordelijken en -medewerkers
  • L&D-verantwoordelijken en -medewerkers
  • L&D content developers

Programma

Tijdens deze webinar focussen we op de overheersende trends binnen L&D en vooral hoe je ze laagdrempelig en correct toepast binnen een modern leerbeleid. We zoomen in op wat leeft binnen de L&D community, zoals:

  • Data & analytics: descriptieve, predictieve en prescriptieve data: wat is het en hoe kunnen we dit gebruiken binnen L&D? Hoe passen specificaties en standaarden zoals SCORM en xAPI in dit plaatje?
  • Extended realities: wat is Augmented Reality en wat is het verschil met Virtual Reality? Wat bestaat er op de markt en wanneer kiezen we voor één van deze 'extended realities'?
  • Mobile learning & performance support: het is geen leren via een smartphone. Maar wat is het dan wel? We bespreken de succesfactoren van mobile learning en de link met performance support.
  • Content curation: wat is het? En hoe zou je er binnen L&D mee kunnen starten? We bespreken een strategie en duiken in de tools!
  • Games & gamification: wat is het en wat is het vooral niet?
  • Leerplatformen

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Mathias Vermeulen is oprichter van Winston Wolfe - Innovative HR Solutions, medeoprichter van Dutch & Dillon, en trainer SBM. Mathias leeft, eet, slaapt en werkt op de grens van leren en technologie en is echt gepassioneerd over de manier waarop mensen leren in dit snelle tijdperk. Mathias is een regelmatige spreker op nationale en internationale L & D-conferenties zoals DevLearn en Learning Solutions over onderwerpen variërend van leerhulpmiddelen voor wearables tot kickass onboarding-programma's. Mathias is ook gastheer van de jaarlijkse #LearningTechDay-conferentie.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.