Ongediertebestrijding in de grootkeuken


Ongediertebestrijding in de grootkeuken
Opleiding Grootkeuken & HACCP 220537

Omschrijving

Waarom is deze opleiding een 'must have' voor de grootkeuken doelgroep?

Na het volgen van deze opleiding kunt u zelf een aardig mondje meepraten over ongedierte. De basis is gelegd om zelf aan de slag te gaan om ongedierte te beheersen, of om mee te werken met de externe expert die daarvoor langs komt. U bent in ieder geval voldoende op de hoogte om elke plaag tijdig en correct aan te pakken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Alle (verantwoordelijke) medewerkers werkzaam in een grootkeuken.

Volgende sectoren met eigen grootkeuken zijn uiterst welkom: ziekenhuizen, woon-zorg centra, instellingen voor gehandicapten, psychiatrische zienhuizen, overheidsdiensten, steden en gemeenten, sociale huizen, dienstencentra, cultuurhuizen, maatwerkbedrijven, enzomeer ….

Zeer welkom.

Methodologie

Vanuit een aantal praktische vragen en concrete probleemsituaties wordt tijdens deze namiddag meegegeven hoe ongedierte moet aangepakt worden in de grootkeuken.

Programma

Het is al langer geweten dat voeding ongedierte aantrekt. Als grootkeuken bent u verplicht om veilig voedsel af te leveren, en dus ongedierte ver weg te houden. Vertrekkend vanuit het wettelijk kader wordt er tijdens deze opleidingsnamiddag nagegaan wat er moet gebeuren om ongedierte tegen te houden. Preventieve acties zijn een must. Hopelijk moet het nooit zover komen dat er correctief moet opgetreden worden. Mocht dat ooit nodig zijn, krijgt u ook hier de handvaten voor mee.

  • Inleiding
  • Soorten ongedierte
  • Aanpak ongedierte

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 12/10/2023 13:30 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Autonoom Provinciebedrijf Kamp C - APB Kamp C
  • Britselaan 20
  • 2260 Westerlo
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • Tine@escala.be

Als Bio-Ingenieur in de Scheikunde heeft mevr. Eveline Notebaert jarenlang ervaring opgedaan als kwaliteitsmanager in de voedingsindustrie. Sinds de oprichting van Q-Support heeft ze vele organisaties, waaronder diverse grootkeukens, bijgestaan in de aanpak van allerhande vraagstukken ter verbetering van voedselveiligheid. Naar aanleiding van de publicatie van haar boek 'Ongediertebeheersing' in 2013 in België en in 2017 in Nederland, heeft ze zich gespecialiseerd in ongedierteproblematieken en voeding.

Eveline Notebaert

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.