Update AREI

Opleiding Bouw en installatie 120481

Introductie

Het AREI is ontstaan uit het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB). Omdat de bepalingen uit Titel III verouderd waren werd besloten om een apart reglement met voorschriften in te voeren voor het elektrisch materieel en elektrische installaties. Het AREI werd in 1981 bindend verklaard door 2 Koninklijke Besluiten die elk sloegen op een toepassingsgebied.

De bepalingen van het AREI hebben 2 toepassingsgebieden:

  • De elektrische huishoudelijke installaties en de elektrische installaties van inrichtingen die geen elektriciteitsdienst hebben (geldig voor alle nieuwe uitvoeringen en belangrijke wijzigingen aan uitvoeringen sinds 1 oktober 1981)
  • De ondergrondse en bovengrondse elektrische lijnen van transport en verdeling van energie op openbaar gebied en de elektrische installaties van inrichtingen die wel een elektriciteitsdienst hebben (geldig voor alle nieuwe uitvoeringen en belangrijke wijzigingen aan uitvoeringen sinds 1 oktober 1983)

Het reglement wordt regelmatig aangepast.

Omschrijving

In deze opleiding wordt een overzicht gegeven van de recente wijzigingen in het AREI.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Personen die beroepshalve geconfronteerd worden met elektrische installaties en elektrisch materieel.

Voorkennis

Basiskennis elektriciteit is wenselijk.

Methodologie

hoorcollege

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van de opleiding bent u op de hoogte van de laatste wijzigingen in het AREI

Programma

Indien u regelmatig met de regelgeving van het AREI in contact komt, is het wenselijk dat u op de hoogte bent van mogelijke wijzigingen en updates die hierin gebeuren.

De inhoud van deze opleiding wordt opgemaakt in functie van deze specifieke wijzigingen en updates. Tijdens de update-sessies worden deze dan ook uitgebereid toegelicht, zowel naar inhoud als naar toepassing. Op deze manier hoeft u niet noodzakelijk zelf de wetgeving op de voet te volgen. Wij doen dit voor u.