Lerend netwerk voor projectleiders en projectmanagers

Opleiding Algemeen beleid en organisatie 200506
NIEUW

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

U bent reeds vertrouwd met de basisprincipes van projectmanagement en bent nu op zoek naar nieuwe inzichten en tools, noodzakelijk om grotere, complexere, politiek geladen, tijdskritische, bedrijfskritische, … projecten tot een succes te brengen.

Dit programma bezorgt u die kennis en informatie nodig om uw toegevoegde waarde verder te optimaliseren.

Introductie

Om gezamenlijk tot nieuwe inzichten, werkwijzen en oplossingen te komen, organiseren SBM en Escala gezamenlijk dit lerend netwerk, bestemd voor projectmanagers en projectleiders die verder willen gaan dan hun basiskennis projectmanagement.

Omschrijving

Weinig organisaties anno 2021 zijn niet project-gedreven. Vanuit de diverse bedrijfsprocessen worden geïntegreerde projecten opgestart. Dit heeft tot gevolg dat u naast uw technische competenties eveneens nood heeft aan nieuwe managementvaardigheden. Daarom dit trainingsprogramma.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • U bent project- of programmamanager of projectleider en u heeft de basis onder de knie?
  • U bent op zoek naar sessies die verder gaan dan de basis?
  • En u wilt een grondig overzicht van de meest toegepaste methoden?

Voorkennis

Basiskennis van projectmanagement.

Methodologie

Dit is een lerend netwerk waar we verder gaan dan basiskennisvragen mbt projectmanagement. Via theorie, praktijkervaring en intervisie krijgt u een boost aan informatie die u functioneel zal doen vooruitgaan.

Programma

Strategische projecten beslissen vandaag over het succes van de onderneming morgen. Sommige projecten zijn zo ingrijpend dat zelfs de toekomst van een onderneming er van afhangt. Dergelijke projecten vragen ervaren projectmedewerkers.

 En toch wordt soms meer aandacht gegeven aan de technische invulling van het project, dan aan het managen van de eigenlijke projectdoelstellingen. Veel projecten mislukken dan ook juist omdat te weinig aandacht gegeven wordt aan de planning en opvolging ervan en teveel aandacht aan het lastenboek en het politieke spel dat er aan vast hangt.

Deze training geeft u concrete en bruikbare richtlijnen, gebracht in oefeningen en werksessies. U leert niet alleen wat het succes van een project uitmaakt, maar vooral hoe u dat succes persoonlijk kunt beïnvloeden.

Mogelijke topics:

  • Methoden en technieken
  • Leidinggeven aan projectteams
  • Rapporteren en communiceren in projecten
  • Stakeholders beïnvloeden en overtuigen
  • Project portfoliomanagement, stakeholdersanalyses, project quality management, risk management, virtuele project teams, changemanagement, …

Dit zijn slechts enkele uitdagingen voor de ervaren projectleider.

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Jean-Pierre DeKocker

Binnen Alcatel was dhr. Dekocker actief binnen het departement "Training & Development", eerst als docent, later als teamleader en nog later als verantwoordelijke voor de opleiding van zowel intern personeel als klanten.

Vanaf 2000 bekleedde hij directiefuncties binnen Belgacom/Proximus, waarvan 10 jaar als Corporate Program Director waar hij eerst verantwoordelijk was voor de Program Management Office en daarna als Program Director belangrijke bedrijfsprojecten in diverse domeinen heeft geleid. Hij was o.a. Program Manager voor de opstart van Proximus TV/11 en voor diverse herstructureringsprojecten (in domeinen zoals Performance Improvement en Operational Excellence). Mede door zijn achtergrond in Opleiding en Vorming is hij uitermate geschikt om zijn kennis en ervaring mbt. Program/Project Management over te dragen aan medewerkers die in dit domein actief zijn of er willen in groeien. Jean-Pierre Dekocker is houder van een MBA diploma behaald aan de Vlerick Business School.

Marc Moens

Hij startte zijn carrière als ICT-beheerder en kwam vervolgens in de banksector terecht waar hij verantwoordelijk was voor diverse projecten. Hij is eveneens houder van een PRINCE II-licentie. Momenteel werkt hij als deskundige projecten bij de Provincie West-Vlaanderen.

Annelies Loosveldt

Projectmanagement en changemanagement zijn Annelies op het lijf geschreven. Ze is verzot op plannetjes en to-do lijstjes. En ze is er van overtuigd dat alles altijd in de allereerste plaats over mensen gaat. Zelf stak ze de voorbije jaren al stevig de handen uit de mouwen en bouwde ze ruime praktijkervaring op in beide domeinen. Als manager. Als facilitator. En als trainer.

 

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.