Online les volgen / lesgeven bij Escala via Zoom

1. Zorg voor een stabiele internetverbinding

Technologie kan wel eens haperen. Niets zo vervelend als een verbinding die tijdens de les plots wegvalt. Kies daarom zoveel mogelijk voor een vaste internetverbinding via kabel. 

Via Wifi en 4G hebt u een minder stabiel netwerk, zeker wanneer u ook andere apps gebruikt of wanneer er tegelijkertijd andere personen op hetzelfde netwerk zitten. 

Controleer uw internet snelheid via speedtest

  • Zoom

Voor een goed gebruik van Zoom wordt er 10 Mbps /10Mbps (up/down) aangeraden. Bijkomende informatie omtrent Zoom kunt u hier vinden.

2. Gebruik een goed toestel

Bij voorkeur gebruikt u een laptop of een vaste PC voor het volgen van een online les. De meeste laptops hebben een ingebouwde webcam en micro. Bij een vaste PC dient u minstens een hoofdtelefoon aan te sluiten, als u wil praten tijdens de les dient u over een micro te beschikken en als u beeld wil delen dient u een webcam te gebruiken. 

3. Test alles vooraf

Log tijdig in, in uw online les zodat u de tijd hebt om uw geluid en/of beeld nog even te testen. 

4. Beeld

In de meeste online tools staat het beeld standaard uit. Indien u dit toch wil aanzetten, klikt u op de camera onderaan en kiest u ervoor deze aan te zetten. 

In Zoom ziet dit er zo uit:

Zoom

5. Geluid

In de meeste online tools kan u bij het inloggen kiezen of u inlogt met geluid of zonder. U kan de keuze nadien nog altijd aanpassen. 

Als u geen geluid hebt op uw PC, controleer dan rechts onderaan het geluid van uw PC aanstaat. Als er een kruisje staat bij het icoontje van het geluid, dan staat het niet aan. Zet het geluid aan door op het icoon te klikken.

Bigbluebutton

 

Ga terug naar de inlogprocedure