23 nov

Studiedag Overheidsopdrachten 2021 - Nazareth

Event Overheidsopdrachten en aankoop #210238

Voor het tiende jaar op rij organiseert Escala de Studiedag Overheidsopdrachten. We kijken er alvast naar uit om jullie na de online sessie van vorig jaar opnieuw fysiek te mogen verwelkomen! Indien de omstandigheden dit niet toelaten stellen wij de studiedag uit naar een later tijdstip.

De studiedag wordt dit jaar opnieuw tweemaal georganiseerd: op 23/11/21 in Van der Valk in Nazareth en op 30/11/21 in 4Wings te Westerlo.

De studiedag telt dit jaar 18 in plaats van 16 sessies waaronder 12 nieuwe topics. Daarnaast verwelkomen we op deze studiedag ook 4 nieuwe sprekers.

De sessies zijn met één of twee asterisken onderverdeeld:

 • * voor geïnteresseerden met een beperkte basis of als heropfrissing
 • ** voor gevorderden

Naast de actualiteit meegeven willen we op deze studiedag zoals steeds ook verdiepen. We zorgden opnieuw voor een gevarieerd aanbod, met enkele klassiekers en een aantal nieuwigheden rond overheidsopdrachten. U stelt zelf uw programma samen, in functie van uw interesse. U kiest 4 sessies die u wenst te volgen.

De studiedag is zo opgebouwd dat er de hele dag door sessies zijn zowel voor beginners als voor gevorderden; voor wie focust op plaatsing alsook voor wie focust op uitvoering.

Waarom intekenen voor de Studiedag Overheidsopdrachten?

 • U kunt 4 sessies bijwonen die u zelf kiest uit het uitgebreide aanbod topics toegespitst op aanbestedende overheden (overheden, vzw's, scholen, ziekenhuizen, ...)
 • We staan stil bij belangrijke pijnpunten en nieuwe evoluties door rechtspraak en regelgeving, hierdoor bent u weer up-to-date!
 • Ieder jaar integreren wij verschillende nieuwe topics en nieuwe sprekers in de studiedag.
 • Uw evaluaties nemen wij ter harte zodat u op-en-top kwaliteit mag verwachten, zowel qua inhoud als sprekers.
 • U komt in contact met verschillende collega's, die allemaal gespecialiseerd zijn in overheidsopdrachten.
 • De sprekers kunt u ook vóór en na de lezing aanspreken, en zo uw vragen stellen.

Deelnameprijs bedraagt slechts € 220,00 (excl. BTW) voor deelnemers uit de social profit en publieke sector (€ 395 voor vrije beroepers, studiebureaus,...). Speciaal voor onze 10e editie is er een vroegboekkorting. Indien u zich inschrijft vóór 30/06/21 betaalt u maar €199,00.

Verzorgde catering is inbegrepen in de kostprijs.

Dinsdag 23 november

09:30 u
Belangenconflicten en voorafgaande betrokkenheid bij de gunning van overheidsopdrachten**

Mr Joris Wouters, GSJ-advocaten

Lokaal aankopen*

Sabine De Smit, hoofd aankopen provincie Oost-Vlaanderen

ABC Tijdslijn en principes overheidsopdrachten*

Mr Chris Schijns, Adlex-advocaten

Duurzame overheidsopdrachten van werken: selectie, technische specificaties en gunningscriteria**

Mr Anthony Poppe, Xirius

BIM in de praktijk**

Timo Nuttens, MOW Vlaanderen

11:10 u
Verbetering van offertes**

Mr Chris Schijns, Adlex-advocaten

Marktverkenning: opportuniteiten en grenzen*

Kristien Devos, Rasschaert-advocaten

ABC Gunningswijzen*

Sabine De Smit, hoofdaankoper Provincie Oost-Vlaanderen

Uitvoering overheidsopdrachten werken: best practices en tips van een projectleider en een jurist**

Steven Van Durme, AG Vespa & Johan Geerts, Geerts/Denayer-advocaten

Concurrentiedialoog en innovatiepartnerschappen**

Willem Pauwels, MOW Vlaanderen

13:10 u
Slimme gunningscriteria*

Fabian Swennen, GD&A-advocaten

Selectiecriteria: 5 valkuilen**

Mr Jens Debièvre & Mr Lore Derdeyn, Lydian

ABC Opmaak van een bestek*

Tessa Jordens, aankoper Hospilim

Actualia rechtspraak 2021: aandachtspunten uitvoering**

Willem Pauwels, jurist MOW Vlaanderen

14:45 u
Actualia rechtspraak 2021: aandachtspunten plaatsing**

Gitte Laenen, GD&A-advocaten

Nieuw platform E-procurement 2022**

Kim Bosman

ABC gunning en motivering*

Mr Manik Peferoen, Rasschaert-advocaten

Planning van werken: goede praktijken, aandachtspunten en juridische waarde bij overschrijding**

Mr Christophe Lenders, GSJ-advocaten

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 23/11/2021 09:00 12:00
dinsdag 23/11/2021 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth
 • Autostrade E-17
 • 9810 Nazareth
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • F: 051/268754
 • Tine@escala.be

Prijsinfo

10 jaar studiedagen overheidsopdrachten

Vroegboekkorting: € 199 euro tot 30 juni

Joris Wouters

De vakgroep "Onroerend goed, aannemingsrecht en overheidsopdrachten" van GSJ Advocaten bouwde een doorgedreven knowhow en uitgebreide praktijkervaring uit met betrekking tot deze wirwar aan regelgeving en is uitstekend geplaatst om u hierin bij te staan. Uitzonderlijk is dat elke speler bij de vakgroep "Onroerend goed, aannemingsrecht en overheidsopdrachten" van GSJ Advocaten terecht kan voor een begeleiding van A tot Z inzake de juridische materie van de overheidsopdrachten.

Sabine De Smit

Aankoopverantwoordelijke Provincie Oost-Vlaanderen

Chris Schijns

Chris Schijns behaalde in 2009 met onderscheiding het diploma van master in de rechten aan de VUB, met als afstudeerrichting publiek- en administratief recht. In 2011 vervolledigde hij de permanente vorming klimaat- en energierecht aan het Instituut voor Milieu- en Energierecht aan de KULeuven. Hij vatte zijn stage in 2009 aan in het advocatenkantoor Monard-D'Hulst. In de zomer van 2013 stapte hij over naar het bedrijfsleven, waar hij inhouse legal counsel PPP & Real Estate werd bij AG Real Estate. Sedert eind 2014 vervoegde hij Adlex Advocaten waar hij als partner de rechtsdomeinen overheidsopdrachten en omgevingsrecht aanstuurt. Chris begeleidt zowel overheden als bedrijven binnen deze materies. Tevens spreekt en publiceert hij regelmatig omtrent deze onderwerpen.

Anthony Poppe

Xirius advocaten

Kristien Devos

Mevr. Kristien Devos deed haar eerste ervaringen inzake overheidsopdrachten op langs de private kant van de inschrijver bij de ondernemingen Siemens NV en Zenitel NV. Daarna was ze gedurende tien jaar actief als juridisch adviseur bij Eurostation NV, de voormalige vastgoeddochter van NMBS. Daar adviseerde ze de projectleiders bij de uitvoering van grote vastgoedprojecten van de overheid en adviseerde ze de aankoopdienst voor alle overheidsopdrachten. Als senior expert overheidsopdrachten gaf ze nadien opleiding voor EBP om tenslotte het advocatenkantoor van Mr. Wim Rasschaert te vervoegen als juridisch adviseur specifiek voor overheidsopdrachten.

Johan Geerts

Johan Geerts is advocaat sinds 2009. Hij combineert ervaring als advocaat met ervaring als medewerker van een grote aanbestedende overheid. Op 1 oktober 2016 startte hij zijn eigen kantoor.

Johan heeft ruime ervaring aangaande zowel de plaatsing als de uitvoering van overheidsopdrachten. Hij publiceert en presenteert regelmatig over het thema, en onderhoudt een blog op zijn website www.geertsdenayer.be. Daarnaast specialiseerde Johan zich in diverse domeinen van het administratief recht en het bouw- en vastgoedrecht.

Willem Pauwels

Juridisch adviseur overheidsopdrachten MOW Vlaanderen

Fabian Swennen

GD&A Advocaten specialiseert zich in het administratief recht (overheidsopdrachten en -contracten, PPS, ruimtelijke ordening, ...), fiscaal en ondernemingsrecht en zorg. Gitte Laenen en Fabian Swennen zijn verbonden aan het Departement Administratief recht en Overheidscontracten en hebben een ruime kennis en ervaring in alle aspecten van de overheidsopdrachtenmaterie.

Jens Debievre

Lydian is een full service, onafhankelijk, Belgisch zakenadvocatenkantoor, dat zowel ondernemingen als overheden bijstaat. Ons kantoor telt 75 advocaten en heeft vestigingen te Brussel, Antwerpen en Hasselt. Eén van de sectoren waarop wij ons focussen is de economische overheidsactiviteit, inzonderheid overheidscontracten en -opdrachten. Meer weten? www.lydian.be of bezoek onze LinkedIn-pagina.

Tessa Jordens

Aankoopmedewerker Hospilim

Gitte Laenen

GD&A Advocaten specialiseert zich in het administratief recht (overheidsopdrachten en -contracten, PPS, ruimtelijke ordening, ...), fiscaal en ondernemingsrecht en zorg. Gitte Laenen en Fabian Swennen zijn verbonden aan het Departement Administratief recht en Overheidscontracten en hebben een ruime kennis en ervaring in alle aspecten van de overheidsopdrachtenmaterie.

Kim Bosman

Kim Bosman, hoofdaankoper Zorgpunt Waasland

Manik Peferoen

Rasschaert Advocaten | Dhr. Manik Peferoen deed zijn eerste ervaringen inzake overheidsopdrachten op als stagiair-advocaat bij een Gents kantoor gespecialiseerd in overheidsopdrachten. Vanuit die expertise ging hij vervolgens als jurist aan de slag bij de Universiteit Gent waar hij bij de Directie Gebouwen dagdagelijks instond voor de begeleiding en opvolging van opdrachten van werken, leveringen en diensten. Na 7 jaar trouwe dienst verruilde hij de publieke sector opnieuw voor de advocatuur. Als juridisch adviseur bij Rasschaert Advocaten werkt hij specifiek rond overheidsopdrachten in al hun aspecten.

Christophe Lenders

Mr. Christophe Lenders heeft een gespecialiseerde kennis en ervaring omtrent realisaties van vastgoedprojecten omvattende aannemingsrecht in ruimste zin van het woord, overheidsopdrachtenrecht en zakenrechtelijke transacties. Hij adviseert daarbij zowel in de architectuur van de juridische constructie, de toewijzing en de contractsluiting alsook de incidenten die zich tijdens de uitvoering voordoen.

Overheidsopdrachtenrecht en de nood aan bijstand is ruimer dan het vastgoed. Ook in de verschillende andere sectoren en in het bijzonder de medische sector, heeft Christophe kennis en ervaring om de verschillende marktspelers bij te staan.

www.gsj.be