10 dec

Studiedag Overheidsopdrachten 2019 - Nazareth

Event Overheidsopdrachten en aankoop #190194

Voor de achtste keer organiseert Escala de Studiedag Overheidsopdrachten. Ook deze keer houdt u uw kennis up-to-date tijdens één intensieve dag gevuld met juridische en praktische aspecten.

De studiedag telt opnieuw 16 sessies waaronder 4 nieuwe topics.

We verwelkomen op deze studiedag ook 2 nieuwe sprekers.

Deze studiedag vindt dit jaar plaats in Van der Valk in Nazareth en in 4Wings te Westerlo.

De sessies zijn met één of twee asterisken onderverdeeld

* voor geïnteresseerden met een beperkte basis of als heropfrissing

** voor gevorderden

Naast de actualiteit meegeven willen we op deze studiedag zoals steeds ook verdiepen. We zorgden opnieuw voor een gevarieerd aanbod, met enkele klassiekers en een aantal nieuwigheden rond overheidsopdrachten. U stelt zelf uw programma samen, in functie van uw interesse. U kiest 4 sessies die u wenst te volgen.

De studiedag is zo opgebouwd dat er de hele dag door sessies zijn zowel voor beginners als voor gevorderden; voor wie focust op plaatsing alsook voor wie focust op uitvoering.

Waarom intekenen voor de Studiedag Overheidsopdrachten?

U kunt 4 sessies bijwonen die u zelf kiest uit het uitgebreide aanbod topics toegespitst op aanbestedende overheden (overheden, scholen, ziekenhuizen, ...)

We staan stil bij belangrijke pijnpunten en nieuwe evoluties door rechtspraak en regelgeving, hierdoor bent u weer up-to-date!

Ieder jaar integreren wij verschillende nieuwe topics en nieuwe sprekers in de studiedag.

Uw evaluaties nemen wij ter harte zodat u op-en-top kwaliteit mag verwachten, zowel qua inhoud als sprekers.

U komt in contact met verschillende collega's, die allemaal gespecialiseerd zijn in overheidsopdrachten.

De sprekers kunt u ook vóór en na de lezing aanspreken, en zo uw vragen stellen.

U kan de documentatie van alle lezingen op papier ontvangen.

Deelnameprijs bedraagt slechts € 195 (excl. BTW) voor deelnemers uit de social profit en publieke sector (€ 295 voor vrije beroepers en ondernemingen)

Verzorgde catering is inbegrepen in de kostprijs.

Dinsdag 10 december

09:30 u
*ABC het stappenplan en de tijdslijn van uw overheidsopdracht

Sabine De Smit, Provincie Oost-Vlaanderen

**Wijzigingen tijdens de uitvoering: over verrekeningen en claims van de aannemer

Meester Johan Geerts, Geerts/Denayer

*NIEUW - Opties en varianten

Meester Jens Debièvre, Lydian

**Update rechtspraak Raad van State: aandachtspunten plaatsing

Meester Gitte Laenen, GD&A Advocaten

11:10 u
*ABC opmaak van een bestek: hoe begin je eraan en aandachtspunten

Sabine De Smit, Provincie Oost-Vlaanderen

*Regelmatigheid van offertes

Met bijzondere aandacht voor de niet-naleving, van de minimale, formele en substantiële vereisten

Meester Joris Wouters, GSJ Advocaten

**NIEUW - Do's en Don'ts: raamovereenkomsten en aankoopcentrales

Meester Gitte Laenen, GD&A Advocaten

**Update rechtspraak: aandachtspunten uitvoering

Bart Gheysens, MOW Vlaanderen

13:10 u
*ABC Evaluatie offertes en motivering gunning

Meester Tessa Jordens, GD&A Advocaten

**Onderhandelen juridisch bekeken: waarover mag je onderhandelen?

Meester Wim Rasschaert, Rasschaert Advocaten

**NIEUW - Organisatie/aanpak van uw interne controle

Lieven Penninck, EY

**De rol van de leidend ambtenaar: over taken en verantwoordelijkheden

Meester Christophe Lenders, GSJ Advocaten

14:45 u
**Sancties in uitvoering vd aanneming van werken met bijzondere aandacht voor de vertragingsboete

Manik Peferoen, Rasschaert Advocaten

*NIEUW - Onderhandelingstechnieken

Ronald De Keersmaeker

**BIM: zin en aandachtspunten bij overheidsopdrachten

Meester Christophe Lenders, GSJ Advocaten

*ABC Uitvoering van de overheidsopdracht

Stijn Maeyaert, Liedekerke

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 10/12/2019 09:30 12:30
dinsdag 10/12/2019 13:30 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth
  • Autostrade E-17
  • 9810 Nazareth
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be

Sabine De Smit

Aankoopverantwoordelijke Provincie Oost-Vlaanderen

Johan Geerts

Johan Geerts is advocaat sinds 2009. Hij combineert ervaring als advocaat met ervaring als medewerker van een grote aanbestedende overheid. Op 1 oktober 2016 startte hij zijn eigen kantoor.

Johan heeft ruime ervaring aangaande zowel de plaatsing als de uitvoering van overheidsopdrachten. Hij publiceert en presenteert regelmatig over het thema, en onderhoudt een blog op zijn website www.geertsdenayer.be. Daarnaast specialiseerde Johan zich in diverse domeinen van het administratief recht en het bouw- en vastgoedrecht.

Jens Debievre

Lydian is een full service, onafhankelijk, Belgisch zakenadvocatenkantoor, dat zowel ondernemingen als overheden bijstaat. Ons kantoor telt 75 advocaten en heeft vestigingen te Brussel, Antwerpen en Hasselt. Eén van de sectoren waarop wij ons focussen is de economische overheidsactiviteit, inzonderheid overheidscontracten en -opdrachten. Meer weten? www.lydian.be of bezoek onze LinkedIn-pagina.

Gitte Laenen

GD&A Advocaten specialiseert zich in het administratief recht (overheidsopdrachten en -contracten, PPS, ruimtelijke ordening, ...), fiscaal en ondernemingsrecht en zorg. Gitte Laenen, Tessa Jordens en Roel Van Eetvelt zijn verbonden aan het Departement Administratief recht en Overheidscontracten, en hebben een ruime kennis en ervaring in alle aspecten van de overheidsopdrachtenmaterie.

Joris Wouters

De vakgroep "Onroerend goed, aannemingsrecht en overheidsopdrachten" van GSJ Advocaten bouwde een doorgedreven knowhow en uitgebreide praktijkervaring uit met betrekking tot deze wirwar aan regelgeving en is uitstekend geplaatst om u hierin bij te staan. Uitzonderlijk is dat elke speler bij de vakgroep "Onroerend goed, aannemingsrecht en overheidsopdrachten" van GSJ Advocaten terecht kan voor een begeleiding van A tot Z inzake de juridische materie van de overheidsopdrachten.

Bart Gheysens

Juridisch adviseur overheidsopdrachten departement Mobiiteit en Openbare Werken

Tessa Jordens

GD&A Advocaten specialiseert zich in het administratief recht (overheidsopdrachten en -contracten, PPS, ruimtelijke ordening, ...), fiscaal en ondernemingsrecht en zorg. Gitte Laenen, Stephanie Taelemans en Tessa Jordens zijn verbonden aan het Departement Administratief recht en Overheidscontracten, en hebben een ruime kennis en ervaring in alle aspecten van de overheidsopdrachtenmaterie.

Wim Rasschaert

Rasschaert advocaten werkt uitsluitend voor lokale besturen & non profit. Het kantoor behandelde inmiddels vele vragen: interne en externe verzelfstandiging, organisatieadvies voor openbare besturen, PPS en publiek-publieke samenwerking, fiscale optimalisaties en herfinancieringsoperaties, subsidies, bedrijventerreinen, publiek vastgoedrecht, overheidsopdrachten en -contracten, overheidsbedrijven, juridische en administratieve vereenvoudiging, onteigening, stedenbouw en R.O. alsmede de redactie van regelgeving, tuchtrecht, zakenrecht, etc. Het kantoor telt inmiddels 8 medewerkers en werkt over gans Vlaanderen vanuit de regio Aalst.

Lieven Penninck

Director interne audit, interne controle en risicomanagement in de publieke sector bij EY

Christophe Lenders

Mr. Christophe Lenders heeft een gespecialiseerde kennis en ervaring omtrent realisaties van vastgoedprojecten omvattende aannemingsrecht in ruimste zin van het woord, overheidsopdrachtenrecht en zakenrechtelijke transacties. Hij adviseert daarbij zowel in de architectuur van de juridische constructie, de toewijzing en de contractsluiting alsook de incidenten die zich tijdens de uitvoering voordoen.

Overheidsopdrachtenrecht en de nood aan bijstand is ruimer dan het vastgoed. Ook in de verschillende andere sectoren en in het bijzonder de medische sector, heeft Christophe kennis en ervaring om de verschillende marktspelers bij te staan.

www.gsj.be

Manik Peferoen

Rasschaert Advocaten | Dhr. Manik Peferoen deed zijn eerste ervaringen inzake overheidsopdrachten op als stagiair-advocaat bij een Gents kantoor gespecialiseerd in overheidsopdrachten. Vanuit die expertise ging hij vervolgens als jurist aan de slag bij de Universiteit Gent waar hij bij de Directie Gebouwen dagdagelijks instond voor de begeleiding en opvolging van opdrachten van werken, leveringen en diensten. Na 7 jaar trouwe dienst verruilde hij de publieke sector opnieuw voor de advocatuur. Als juridisch adviseur bij Rasschaert Advocaten werkt hij specifiek rond overheidsopdrachten in al hun aspecten.

Ronald De Keersmaeker

Ronald de Keersmaeker werkte twaalf jaar voor de ERIKS group als business unit manager en business development manager. Hij werkte mee aan de opstart van nieuwe bedrijven en het sluiten van partnerships in China, Maleisië, Singapore en India. Terug in België werd Ronald verantwoordelijk voor het ontwikkelen van OEM business (Original Equipment Manufacturers), en het opleiden van high potentials en middenkader.

In 2014 richtte hij zijn eigen bedrijf Dixit International op, waar hij zich als coach en trainer specialiseert in verkoop- en onderhandeltechnieken, lichaamstaal en public speaking. Dat laatste bracht hem in de Raad van Bestuur van PSA Belgium (Professional Speakers Association Belgium).

Stijn Maeyaert

Als advocaat behandelt Stijn dossiers in alle aspecten van het administratief en publiek recht, met bijzondere aandacht voor het overheidsopdrachtenrecht (gunning en uitvoering) en overheidscontracten. Stijn verleent op regelmatige basis advies en is goed vertrouwd met procedures voor diverse administratieve instanties, de Raad van State en de burgerlijke rechtbanken.

Stijn Maeyaert is bemiddelaar in bestuurszaken (KU Leuven 2016) en behaalde eveneens een diploma Bedrijfskunde aan de EHSAL Management School (EMS Brussel, 2017). Hij is sinds 2014 deeltijds verbonden aan het Centrum Overheid en Recht van de Universiteit Hasselt waar hij praktijkcolleges staatsrecht verzorgt.

https://www.liedekerke.com/