2 dec

Studiedag Excellent Presenteren 2021

Event Persoonlijke vaardigheden #210225

Tijdens deze studiedag leert de minder (of meer) digitaal vaardige spreker zijn/haar professionele presentaties nog eigentijdser te verwezenlijken. En bijgevolg presenteert u excellenter en blijft uw toelichting langer hangen bij de toehoorders.

'What's in it for me?'

Elkeen met een verantwoordelijke functie, als leider en/of projectgewijs, doet regelmatig een interne of externe presentatie. En presenteren kan u leren. Het is daarbij van cruciaal belang dat u zich een visie omtrent presenteren en spreken voor publiek eigen maakt, evenals een aantal cruciale vaardigheden. Bovendien dient u zicht te hebben op de hedendaagse intuïtieve tools die digitaal en analoog voorhanden zijn.

Deze studiedag is als volgt opgebouwd: vooreerst komt de 'key note' spreker met diverse inspirerende actuele inzichten.

Daarna volgen 2 sprekers naar keuze omtrent de vaardigheden van het excellent presenteren: spreekvaardig, analoog en digitaal. Tot slot kunt u kiezen uit 4 demo's van actuele digitale intuïtieve tools voor het upgraden van uw presentaties.

Deze studiedag is bestemd voor directie, staf, diensthoofden en andere medewerkers met een verantwoordelijke functie in de organisatie, als leider en/of projectgewijs.

Donderdag 2 december

08:45 u
Ontvangst
09:15 u
Keynote - introductie
09:45 u
Keuzetopic 1: Excellent spreken voor publiek

Presenteren of spreken in het openbaar is tegenwoordig wekelijkse kost voor iedere professional! Wilt u leren hoe u alle ogen op u gericht krijgt? Hoe bouwt u uw inhoud om tot een logisch verhaal dat blijft hangen bij de toehoorders? Wat maakt het succes van een presentatie?

Keuzetopic 2: Visual storytelling: zeg uw verhaal met beelden

De informatie die je wil geven is even sterk als de manier waarop je ze brengt. In een tijdsgeest van afnemend concentratievermogen en toenemende informatie input, is het cruciaal om je informatie te visualiseren op een duidelijke en effectieve manier. Visual story telling leert je een methode om je communicatie op een gerichte manier visueel te ondersteunen.

10:45 u
Koffiepauze
12:15 u
Netwerklunch
13:15 u
Keuzetopic 3: Non-verbale communicatie, dat spreekt!

Uw lichaam vertelt meer dan u denkt. Wist u dat meer dan 70% van het effect van een boodschap wordt gecreëerd door non-verbale signalen zoals lichaamshouding, stem, intonatie, mimiek, positionering, ...? En bovendien: uw lichaam liegt nooit!

Toch blijkt dat de meeste mensen tijdens gesprekken nauwelijks gebruikmaken van de belangrijke informatie die lichaamstaal geeft. Nochtans geeft deze informatie vaak veel meer prijs dan het gesproken woord.

Keuzetopic 4: Beautiful.ai en Canva

Typische saaie diapresentaties zijn soms een last om samen te stellen, Beautiful.ai maakt het creëren van presentaties leuk. Met de eenvoudige online interface kunt u in een wip een prachtig vormgegeven presentatie samenstellen. Het enige wat u moet doen is de gegevens invoeren en Beautiful.ai doet de rest. Bent u iemand die in de klassieke presentatieprogramma's eindeloos op de pijltjestoetsen tikt om twee objecten op één lijn te krijgen, geef dan Beautiful.ai eens een kans.

Met Canva werkt u online en kunt u starten met het creëren van uw presentatie op uw desktop en deze verder afwerken op uw smartphone/tablet of vice versa. Handig toch? U wisselt ook heel snel van stijl of lettertype. Bovendien heeft u toegang tot miljoenen foto's, illustraties, video's of animaties die u aan uw dia's kunt toevoegen. Kunt u niet zo goed overweg met de klassieke professionele presentatiesoftware? En wilt u graag zelf een mooie en professioneel ogende presentatie kunnen aanleveren. Wel, dan is deze software echt iets voor u!

Keuzetopic 5: Camtasia en Sway

Camtasia is de perfecte tool voor mensen die vaak presentaties geven en deze graag op internet zouden willen publiceren als naslagwerk voor klanten of lezer. U kan Camtasia ook gebruiken als onderdeel voor het maken van een e-learning. Het programma maakt een video-opname van het beeldscherm en/of de webcam of u kan er ook fimpjes, gemaakt met de smartphone, mee bewerken. Na het bewerken kan een video eenvoudig worden verstuurd naar YouTube of in één van de vele bestandsformaten worden opgeslagen.

Met Microsoft Sway maakt u heel eenvoudig een presentatie op basis van een verhaallijn. En in deze presentatie komt content tot leven. Het toevoegen van multimedia inhoud die u bijvoorbeeld bewerkt hebt met Camtasia is gemakkelijk. Deze online tool bewaart al uw presentaties in de cloud en is beschikbaar op Windows 10-, iPad- en iPhone-app. Dat betekent dat u Sway kan gebruiken op ieder gewenst apparaat. Via Sway maakt u gemakkelijk een verslag van een event of een training. U kan het resultaat raadplegen via een link of u kan Sway integreren op uw website of blog.

14:15 u
Koffiepauze
15:30 u
Einde

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 02/12/2021 08:45 12:15
donderdag 02/12/2021 13:15 15:45

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Campus Gent NETWORKS TWO
  • Raymonde de Larochelaan 13
  • 9051 Gent
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Steven Vandenabeele

Stephan Vanhaverbeke

Trainer, coach en facilitator

Pieter De Smet

Auteur boek "Non-verbale communicatie, dat spreekt!"

Alain Coupé

Docent SBM & Escala

Frank Schamp