3 dec

Studiedag Excellent Presenteren

Event IT opleidingen en bureautica #190618

Tijdens deze studiedag leert de minder (of meer) digitaal vaardige spreker zijn/haar professionele presentaties nog eigentijdser verwezenlijken.

En bijgevolg presenteert u excellenter en blijft uw toelichting langer hangen bij de toehoorders.

U heeft de mogelijkheid om deze studiedag ofwel klassikaal bij te wonen (alle nodige veiligheidsmaatregelen worden getroffen) ofwel live online te volgen.

'What's in it for me?'

Elkeen met een verantwoordelijke functie, als leider en/of projectgewijs, doet regelmatig een interne of externe presentatie. En presenteren kan u leren. Het is daarbij van cruciaal belang dat u zich een visie omtrent presenteren en spreken voor publiek eigen maakt, evenals een aantal cruciale vaardigheden. Bovendien dient u zicht te hebben op de hedendaagse intuïtieve tools die digitaal en analoog voorhanden zijn.

Deze studiedag is als volgt opgebouwd: vooreerst komt de 'key note' spreker met diverse inspirerende actuele inzichten.

Daarna volgen 2 sprekers naar keuze omtrent de vaardigheden van het excellent presenteren: spreekvaardig, analoog en digitaal. Tot slot kunt u kiezen uit 4 demo's van actuele digitale intuïtieve tools voor het upgraden van uw presentaties.

Donderdag 3 december

09:00 u
Ontvangst met koffie en ontbijtkoeken
09:30 u
Visie omtrent excellent presenteren (met intuïtieve tools) anno 2020

Key-note spreker:

Dhr. Edouard Gruwez, algemeen directeur van Ogilvy Internal Communications en oprichter van ComeToThePoint.

Hij is een internationaal vermaarde marketeer en communicatieconsultant en ontwikkelde een nieuwe visie omtrent het creëren en geven van presentaties. 'Visie omtrent excellent presenteren (met intuïtieve tools) anno 2020'

10:30 u
Koffiepauze
10:50 u
Analoog presenteren via visualisatie versus digitaal

Keuzesessie 1:

Uitgangspunt is dat visualisatie de communicatie versterkt en bestaande middelen niet vervangt.

Spreker: Dhr. Karl Mortier, trainer, coach en facilitator

Excellent spreken voor publiek

Keuzesessie 2

Presenteren of spreken in het openbaar is tegenwoordig wekelijkse kost voor iedere professional! Wilt u leren hoe u alle ogen op u gericht krijgt? Hoe bouwt u uw inhoud om tot een logisch verhaal dat blijft hangen bij de toehoorders? Wat maakt het succes van een presentatie?

Spreker: Dhr. Steven Vandenabeele

12:00 u
Netwerklunch met rijkelijk koud buffet (vlees/vis/veggie)
13:00 u
Beautiful.ai

Keuzesessie 1

Typische saaie diapresentaties zijn soms een last om samen te stellen, Beautiful.ai maakt het creëren van presentaties leuk. Met de eenvoudige online interface kunt u in een wip een prachtig vormgegeven presentatie samenstellen. Het enige wat u moet doen is de gegevens invoeren en Beautiful.ai doet de rest. Bent u iemand die in de klassieke presentatieprogramma's eindeloos op de pijltjestoetsen tikt om twee objecten op één lijn te krijgen, geef dan Beautiful.ai eens een kans.

Spreker: Dhr. Alain Coupé

Camtasia

Keuzesessie 2

Camtasia is de perfecte tool voor mensen die vaak presentaties geven en deze graag op internet zouden willen publiceren als naslagwerk voor klanten of lezer. U kan Camtasia ook gebruiken als onderdeel voor het maken van een e-learning. Het programma maakt een video-opname van het beeldscherm en/of de webcam of u kan er ook fimpjes, gemaakt met de smartphone, mee bewerken. Na het bewerken kan een video eenvoudig worden verstuurd naar YouTube of in één van de vele bestandsformaten worden opgeslagen.

Spreker: Dhr. Frank Schamp

14:15 u
Koffiepauze
14:35 u
Canva

Keuzesessie 1

Met Canva werkt u online en kunt u starten met het creëren van uw presentatie op uw desktop en deze verder afwerken op uw smartphone/tablet of vice versa. Handig toch? U wisselt ook heel snel van stijl of lettertype. Bovendien heeft u toegang tot miljoenen foto's, illustraties, video's of animaties die u aan uw dia's kunt toevoegen. Kunt u niet zo goed overweg met de klassieke professionele presentatiesoftware? En wilt u graag zelf een mooie en professioneel ogende presentatie kunnen aanleveren. Wel, dan is deze software echt iets voor u!

Spreker: Dhr. Alain Coupé

Sway

Keuzesessie 2

Met Microsoft Sway maakt u heel eenvoudig een presentatie op basis van een verhaallijn. En in deze presentatie komt content tot leven. Het toevoegen van multimedia inhoud die u bijvoorbeeld bewerkt hebt met Camtasia is gemakkelijk. Deze online tool bewaart al uw presentaties in de cloud en is beschikbaar op Windows 10-, iPad- en iPhone-app. Dat betekent dat u Sway kan gebruiken op ieder gewenst apparaat. Via Sway maakt u gemakkelijk een verslag van een event of een training. U kan het resultaat raadplegen via een link of u kan Sway integreren op uw website of blog.

Spreker: Dhr. Frank Schamp

15:50 u
Slot

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 03/12/2020 09:00 12:00
donderdag 03/12/2020 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Prijsinfo

  • Inschrijvingsgeld voor deelnemers uit non- en social profit: € 190,00
  • Inschrijvingsgeld voor deelnemers uit profitsector: € 285,00

Edouard Gruwez

Dhr. Edouard Gruwez, algemeen directeur van Ogilvy Internal Communications en oprichter van ComeToThePoint. Hij is een internationaal vermaarde marketeer en communicatieconsultant en ontwikkelde een nieuwe visie omtrent het creëren en geven van presentaties.

Karl Mortier

Dhr. Karl Mortier, hij gaat als trainer, coach en facilitator aan de slag met de methode visualisatie. Uitgangspunt is dat visualisatie de communicatie versterkt en bestaande middelen niet vervangt.

Steven Vandenabeele

Als trainer en productiviteitscoach kan Steven Vandenabeele u motiveren om uw prioriteiten terug voorop te stellen, meer focus te hebben en productiever te zijn.

Als spreker en presentatie coach kan hij u inspireren om te spreken met plezier, impact en vertrouwen.

Zijn passie voor persoonlijke groei is vervat in zijn slogan: 'Unlock your potential!'

Alain Coupé

Dhr. Alain Coupé was meerdere jaren tewerkgesteld als grafisch vormgever bij Defensie waar hij onder meer professionele presentaties ontwierp voor de hogere officieren en leden van de staf in de militaire hoofdkwartieren en internationale organisaties zoals NAVO en VN. Zijn aanpak is heel praktijkgericht.

Frank Schamp

Dhr. Frank Schamp. His story: 'life long learner' met focus op samenwerken en kennisdelen. Hij volgt altijd de nieuwste trends van Microsoft Office 365 en gelooft in de kracht van storytelling.