2de Studiedag actueel grootkeuken management
Na een geslaagde eerste editie van de Studiedag Grootkeukenmanagement in mei 2022 in sociaal restaurant De Stroom te Gent heeft de stuurgroep van dit event besloten om voor een tweede editie te gaan. Dit met focus op de actuele wensen van de grootkeuken in de public en de social profit.
Het programma werd mede gestuurd en ontwikkeld door experten uit het werkveld:
- Mevr. Ann Van Hecke, Facility manager Zorgsaam, Oostakker
- Dhr. Lieven Astaes, Directeur Rudersstove, Maaltijdorganisatie OCMW Brugge
- Dhr. Kris Lefebvre, Verantwoordelijke voedingsbeheer, Sylva Medical Brussel
- Mevr. Melanie Van Ryckeghem, Opleidingsmanager horeca en voeding, Escala en Syntra West Brugge
Na deze studiedag hebben de diverse deelnemers een geactualiseerd kennis en know-how beeld omtrent toekomstgericht en duurzaam grootkeuken management.
Alle grootkeuken functiehouders van de public en en de social profit zullen op deze studiedag:
- samen lunchen en netwerken en ervaringen uitwisselen in een unieke historische zorglocatie
- de actueelste managementvisies ontdekken omtrent grootkeukens
- leren wat de toekomst brengt voor grootkeukens
En dit alles via ervaren praktici en andere topsprekers
De doelgroepen voor deze studiedag zijn: directies, facility managers, andere diensthoofden en leidinggevenden, (chef) koks, stafmedewerkers, .... uit ziekenhuizen, WZC, andere zorginstellingen, lokale, regionale en federale overheden, onderwijs, maatwerkbedrijven, vzw's, ...
Ook de privéleveranciers van public en social grootkeukens kunnen deelnemen.
Prijsinfo:
- Public en social profit: € 150 pp plus BTW
- Privé: € 250 pp plus BTW
Leermethode:
- Zittend leren
- Staand netwerken
- Interactie met functiegenoten
- Interactie met andere experten
- Gezellig samen leren en lunchen in een unieke erfgoed- en zorglocatie uit de 19de eeuw
Dinsdag 6 juni
- 12:30 u
-
Optionele middaglunch
- 13:35 u
-
De duurzame grootkeuken en fel stijgende kosten, een contradictio in terminis? Wat is de uitdaging?
Sinds de diverse crisissen die ons overspoelen, covid-19, oorlog in Oekraïne, krijgen we te maken met huizenhoge inflatie. En toch blijven we streven naar een duurzaam grootkeukenbeleid.
Is dit een contradictio in terminis? Of gaan duurzaamheid en hoge kosten toch mogelijks hand in hand naar een haalbare uitdaging?
Spreker: Koen Neve, facilitair directeur vzw Samen ouder, Sint Niklaas
- 14:30 u
-
Voedselverspilling vermijden
Wilt u ook voedselverspilling vermijden in uw grootkeuken? Dan is Johanna Meuwissen uw persoonlijk adviseur!
Zij leidt u door het bos om opnieuw de bomen te zien. Nadien zal u toekomstgericht en deskundig voedselverspilling kunnen stoppen.
Spreker: Johanna Meuwissen, expert tegen voedselverspilling, Foodwin, Brussel
Wat als een klant feedback geeft? Is hij/zij dan keizer of eerder koning?
Wat we meenemen van de maaltijdgebruiker hangt ook af van welk productiesysteem we hanteren en van welke collega's in ons team werken. En wat is onze SLA (Service Level Agreement)?
Spreker: Rianne Schelkens, marketing officer, Compass-Group, Brussel
- 15:30 u
-
Dessert- en koffiepauze
- 16:00 u
-
Actualiteiten productie- en management systemen: investeringsanalyse, vernieuwen en uitbesteden?
Het productie- of managementsysteem dat u kiest, hangt af van uw keuzes en van de doelgroepen die u bedient. Tijdens deze sessie krijgt u daartoe diverse tools mee.
Komt zeker ook aan bod: investeringsanalyse voor grootkeukens: vernieuwen? Wanneer uitbesteden?
Spreker: Filip De Paepe, zaakvoerder Zorgkeukenzorg, Oosterzele
De huidige grootkeuken-arbeidsmarkt is verre van ideaal in 2023. Hoe geraken uw vacatures kwalitatief ingevuld in uw teams?
En kunnen half-competenten worden ge-upgraded? (Jazeker!)
Spreker: Dimitri D'Hondt, expert HR grootkeukens Fedorest, Brusse
Het Vlaamse instituut ILVO bezit diverse tools om naargelang uw gehanteerde productieproces toch de gewenste nutritionele waarden voor uw maaltijdgebruikers te behouden. Deze know-how komt u in deze sessie te weten of wordt u bevestigd!
Spreker: Geertrui Vlaemynck, expert productieprocessen en voedingswaarden, ILVO merelbeke
Lesdata
Datum | Startuur | Einduur |
---|---|---|
dinsdag 06/06/2023 | 12:00 | 17:00 |
Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Contact
- T: 078 35 39 30
- Tine@escala.be
Koen Neve
Facilitair directeur vzw Samen ouder, Sint Niklaas
Johanna Meuwissen
Expert tegen voedselverspilling, Foodwin, Brussel
Rianne Schelkens
Marketing officer, Compass-Group, Brussel
Filip De Paepe
Zaakvoerder Zorgkeukenzorg, Oosterzele
Dimitri D'Hondt
Expert HR grootkeukens Fedorest, Brussel
Geertrui Vlaemynck
Expert productieprocessen en voedingswaarden, ILVO merelbeke